خبرهایی مبنی بر پشتیبانی NASDAQ (دومین بازار بزرگ معاملاتی جهان) از خرید و فروش بیتکوین به گوش میرسد.
به گزارش بانکینا، نزدک یک بازار بورس سهام در آمریکا است. این بازار بزرگترین بازار معاملهٔ الکترونیک سهام در آمریکا است که با حضور بیش از ۳۲۰۰ شرکت در آن، بیشترین مقدار معامله ی سهام را نسبت به هر بازار بورس دیگری در جهان دارد. این بازار در ۱۹۷۱ توسط انجمن ملی معاملهگران اوراق بهادار NASD پایهگذاری شد. اما آنان در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱، با یک سری فروش خود را از این بازار خارج کردند. این بازار بورس در ساختمان کنده ناست در نیویورک مرکزیت دارد و با بازار بورس نیویورک تفاوت دارد.
خبرهایی مبنی بر پشتیبانی NASDAQ (دومین بازار بزرگ معاملاتی جهان) از خرید و فروش قراردادهای آتی بیتکوین در سال ۲۰۱۸ به گوش می رسد.
حضور بیتکوین در NASDAQ
با گذر قیمت بیتکوین از ۱۰,۰۰۰ دلار و افزایش تصاعدی آن، دوباره اخبار این رمزارز بر سر زبان رسانه ها افتاده است. طی روزهای گذشته نیز خبری مبنی بر پشتیبانی NASDAQ، یکی از بزرگ ترین بازارهای معاملاتی بورس و سهام دنیا از خرید و فروش قراردادهای آتی بیتکوین در سال ۲۰۱۸، بسیار سر و صدا کرد. قراردادهای آتی به این معناست که سرمایه گذاران می توانند بر روی پیش بینی فراز و فرود قیمت بیتکوین در آینده سرمایه گذاری کنند تا در صورت صحت پیش بینی، سود سرشاری عایدشان شود.
این اولین بار است که یک بازار معاملاتی بزرگ و تراز اول جهان مانند NASDAQ، بیتکوین را در معاملات خود وارد می کند.
در ابتدای ماه جاری، گروه CME شیکاگو نیز اعلام کرد که پشتیبانی از بیتکوین در خرید و فروش قراردادهای آتی را در برنامه خود دارد. به گزارش The Verge، در حالی که بسیاری از چهره های سرشناس اقتصادی دنیا از جمله سرمایه گذاران و بانکداران بزرگ، بیتکوین را یک حباب و کلاه برداری پنداشته و آن را مورد تمسخر قرار می دهند، تقریبا تمام موسسات مالی بزرگ در سراسر جهان به دنبال روش هایی برای تعامل با بیتکوین و تکنولوژی زیربنایی آن، یعنی بلاکچین می باشند.
با پیوستن بیتکوین در چنین بنگاه های اقتصادی از جمله NASDAQ ، سرمایه گذاران می توانند با خیال راحت تری ریسک کرده و در بیتکوین سرمایه گذاری کنند.
شرکت Cantor Fitzgerald، یکی از بزرگ ترین دلال های بورس و سهام در جهان که صرافی مخصوص خود را نیز اداره می کند، اعلام کرد که در نیمه اول سال ۲۰۱۸ ، خرید و فروش مشتقات بیتکوین را نیز به خدمات خود اضافه می کند.
قراردادهای آتی و مشتقات به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا بدون نیاز به تبدیل سرمایه خود به بیتکوین یا خرید بیتکوین، با پیش بینی افت و خیز قیمت بیتکوین در آینده بتوانند یک سرمایه گذاری غیر مستقیم در نواسانات بازار این رمز ارز داشته باشند. این موضوع برای بسیاری از سرمایه گذاران یک مزیت بسیار بزرگ به شمار می رود، چون کنترل پول نقد هنوز کاملا در دستان سرمایه گذاران و حساب های بانکی شان است و از آن طرف نیز می توانند بدون تبدیل سرمایه نقدی خود به بیتکوین، از نوسانات قیمت آن بهره برده و به کسب درآمد بپردازند.
یکی از مهم ترین دلایل بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ شیوع شدید مشتقات وابسته به املاک مانند رهن و … بود.
سیر باثبات افزایش قیمت بیتکوین از سال ۲۰۱۶
با اینکه از افزایش قیمت بیتکوین و بالا رفتن حجم سرمایه گذاری در آن، بسیاری سودهای کلانی کسب کرده و میلیاردر شده اند، ولی هنوز این ارز و تکنولوژی زیربنایی آن در تراکنش های روزمره و دنیای واقعی جایگاهی ندارند و تنها محدود به یک سری از فروشگاه ها و یا سایت های بسیار خاص می شوند. بسیاری از شرکت های استارتاپی با دیدگاه مدرن تر به دنبال استفاده از بیتکوین، دیگر رمزارزها و به طور کل فناوری بلاکچین می باشند.
یکی از بزرگ ترین عوامل حجم بالای گردش مالی رمزارزها، ICO ها می باشند. ICO ها مانند ارز اولیه در بازار سهام و بورس، به سرمایه گذاران اجازه می دهند تا با خرید توکن های مجازیِ یک شرکت یا یک پروژه با استفاده از رمزارزها (معمولا اتریوم)، به نوعی در پروژه سهیم شده و با پیشرفت آن و افزایش قیمت توکن های مربوطه، سود سرشاری نصیبشان شود. تنها امسال ICO ها با جمع آوری میلیون ها دلار، حتی از سرمایه های جمع آوری شده با روش سنتی تر “سرمایه گذاری خطر پذیر” یا venture Capital نیز جلو زدند.
به گفته آقای Josh Brown ، سرمایه گذار و تحلیلگر مالی پیشکسوت : “هیچ کدام از این موارد به زودی تغییر نخواهد کرد. مردم امید خود را نسبت به رمزارزها از دست نخواهند داد و این ارزها با قدرت به حیات خود ادامه می دهند. با اینکه به نظر من، ارزش توکن های اکثر ICO ها بیش از ۹۰% سقوط خواهند کرد، ولی باز هم این موضوع برای مردم مهم نیست.”
برگذاری همایش های مختلف برای استارتاپ های ICO و تبلیغات پرشوری که آنها برای پروژه خود انجام می دهند، نشان دهنده این است که حتی پایین آمدن ارزش توکن ها و ضررهای مالی سنگین نیز نمی تواند شور و شوق این استارتاپ ها را از بین ببرد. با اینکه بسیاری از این شرکت های کوچک بعد از کلی تبلیغات، چاپ بیزینس کارت و حتی جمع آوری سرمایه از طریق ICO ها ورشکست شده و هیچ وقت به یک شرکت واقعی تبدیل نمی شوند، ولی باز هم از تلاش دست بر نمی دارند. این طبیعت نظام سرمایه داری است.”
بحران مالی دوران بانکداری اینترنتی در ابتدای قرن جاری نه تنها باعث از بین رفتن اینترنت نشد، بلکه بسیاری از بزرگ ترین قدرت های اینترنتی تنها پس از این فروپاشی اقتصادی قد علم کردند. حدود ۴ سال بعد از این حادثه، گوگل به یکی از بزرگ ترین قدرت ها تبدیل شد. ۳ سال بعد iPhone عرضه شد و سپس توییتر و فیسبوک نیز پس از آنها به قدرت رسیدند. نکته اینجاست که تمام این شرکت های بزرگ بعد از آن بحران مالی به قدرت رسیدند. پس اگر شما دلِ خوشی از رمزارزها ندارید، خبر بد اینست که در آینده نزدیک آنها جزء جدانشدنی ای از جهان اقتصاد و زندگی روزمره ما خواهند شد.
پیش بینی اینکه بالاخره چه زمانی حباب قیمت بیتکوین می ترکد غیر ممکن است (این الگو بارها در قیمت بیتکوین تکرار شده است). ولی نکته مثبت این است که به زودی بسیاری از بزرگ ترین مراکز معاملاتی در جهان از جمله NASDAQ، این امکان را فراهم می کنند که تنها با پیش بینی قیمت بیتکوین سود سرشاری را برای خود حاصل کنید.
منبع: کوین ایران